Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, februarie 13, 2012

Wedding Related: Locatia nuntii


      Imediat după ce am stabilit data nunții, primul gând a fost: unde vom ține petrecerea? Nu am idee câte din voi știu că o sală de nuntă trebuie închiriată cu minim un an înainte, deoarece majoritatea sunt rezervate. Așadar, deși îți dorești foarte mult o locație este posibil să nu o găsești disponibilă dacă te hotărăști prea târziu. Pentru noi, alegerea unui săli a reprezentat o probă de foc:)) efectiv nu ne puteam pune deacord! Ce îi plăcea logodnicului meu nu îmi plăcea mie și viceversa! A fost destul de greu să ajungem la un compromis însă mă bucur mult că am reușit și sper din suflet că am făcut alegerea corectă! 
  
       Țin minte că am stat câteva zile pe forumuri și site-uri pentru a găsi o locație care să îmi placă, să aibă caracteristicile pe care mi le doream și totodată să fie acceptabilă ca preț. Nu s-a pus problema disponibilității pentru că noi ne-am hotărât cu un an și două luni înainte:) 

 Așadar, de ce trebuie să ținem cont când alegem locația de nuntă: 
  
  • în primul rând cum arată! De preferat este ca sala să aibă mesele rotunde, deoarece denotă eleganță și rafinament. Ringul de dans trebuie să fie mare și bine delimitat. Cu siguranță nu veți dori să dansați într-un spațiu mic și înghesuit, sau mai rău, printre mese, cum am văzut la unele săli!   
  • ar fi bine să aibă o terasă, grădină, un loc în care să ieși la aer și să te relaxezi. Dacă se poate și acest spațiu să fie amenajat cât mai frumos și atrăgător, știți doar câți fumători sunt și cu siguranță nuntașii vor petrece destul de mult timp afară! 
  • costul meniului; în general nu se percepe taxă de închiriere a sălii însă este inclusă în costul meniului care variază între 160 și 250 de lei în medie. Poate fi mai mult sau mai puțin, în funcție de renume și beneficii (cel puțin acestea sunt prețurile din Iași, în alte zone ale țării este foarte probabil să fie diferite). De asemenea, un meniu ideal ar trebui să conțină patru feluri de mâncare și nu trei. Am auzit multe persoane care s-au plâns atunci când au existat doar trei  iar un meniu în plus prelungește nunta! 
  • fiți foarte atente la costurile ascunse!!! Și aici mă refer la alte cheltuieli care nu sunt specificate la semnarea contractului, sau care sunt pur și simplu ignorate intial. Riscați să plătiți sume foarte mari fără să vă dați seama! Costul chelnerilor/angajaților-variază între 100 și 120 lei. Foarte probabil să fie cam 10 angajați din câte am înțeles, deci va trebui să achitați cam 1200 lei.  Costul decorațiunilor-huse mese/scaune, aranjamente florale; de asemenea, majoritatea sălilor te obligă să contractezi doar anumite firme de decorațiuni. Costul poate fi între 4000 și 8000 de lei :|  La unele locații te poate pune să plătești o anumită sumă pentru curentul electric:)) ce penibil!!
  • disponibilitatea locurilor de parcare! O mare parte din invitați vor veni cu mașina personală și va fi foarte frustrant să nu găsească un loc de parcare.   
  • maleabilitatea managerilor- este foarte important să aveți o relație cât mai bună cu deținătorii sau managerii sălii unve veți face nunta. E posibil să vă doriți să contribuiți cu băutura sau florile dacă aveți cunoștințe care vă pot ajuta și e foarte important ca aceștia să accepte acest lucru!  
  • capacitatea- dacă aveți o nuntă de 120 de persoane ar fi inutil să contractați o sală de 200. Dacă locația este prea mare se va vedea goală iar dacă este prea mică invitații se vor simți inconfortabil! Un lucru foarte important de care să țineți cont: majoritatea detinatorlor de săli susțin o capacitatea mult mai mare decât are sala de fapt! Spre exemplu am văzut săli de 200 de persoane în care ar încăpea foarte bine 140. :)  

  
 Acum o va arăt sala aleasă de mine dar mai întâi să vă zic ce m-a convins: 
  
        În primul rând patronii (soț și soție) sunt niște oameni de calzi și primitori încât ne-au făcut să îi iubim din prima clipă! Aceștia vor fi alături de noi și în seara nunții, ea este bucătar șef iar el șef de sală.

  
       Prima dată am văzut pozele pe facebook însă nu eram convinși 100%. Când mă ajuns acolo, ne-am uitat unul la altul și am zis: asta e! Pur și simplu am simțiți căldura și energia pozitivă! Nu mai zic că ne-a plăcut efectiv cum arată! Costuri ascunse nu există, totul ne este pus la dispoziție: huse, aranjamente florale, fructe, tort, jocuri de lumini, mașină de fum, de balonașe, carduri și numere pentru mese inclusiv patru feluri de mâncare, toate la prețul de 170 lei de persoană! Ringul de dans e foarte mare, terasa e aboslut adorabilă, are și o micuță fântână arteziană, băncuțe și un grătar. Toată carnea va fi pregătită la grătarul de afară pentru un plus de savoare! Restaurantul se numește Casablanca:P Aranjamentele florale sunt doar cu titlu de prezentare, eu voi alege altceva însă husele vor fi aurii, precum în poză:) 

   Sper că această postare să vă fie utilă și să vă inspire:* 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 Ionny's World, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena