Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, octombrie 20, 2011

Omega 3 pentru creier


 M-am alăturat și eu campaniei de conștientizare a importanței acizilor grași Omega 3 pentru sănătate. (Campania se desfășoară la inițiativă Lysi România.)
  
 Voi începe cu o mică introducere... 
  
 Grăsimile nestaurate Omgea 3 sunt aiczi grași pe care oganismul uman nu îi poate sintetiza iar în alimentație se găsesc destul de greu și în cantități foarte mici (în pește alge și nuci). Acizii grași Omega 3 se găsesc în aproximativ 60% din lipidele din creier, în retina, precum și în membrana tuturor celulelor, pe care le mențin flexibile și permeabile. 
  
 Stephen Cunnane, profesor de medicină și fiziologie la Universitatea Sherbrooke din Quebec și expert în ceea ce privește acizii grași Omega-3, spune: "Nu există niciun alt organ important în organism, care să conțină mai mulți acizi DHA decât creierul". Acizii grași nesaturați din compoziția uleiului de peste Omega 3 joacă un rol deosebit în dezvoltarea și sănătatea creierului, mai ales la copii. 

 Acizii grași esențiali sunt foarte concentrați în creier și au rolul de a îmbunătăți funcția cognitivă (memoria și performanță intelectuală) cât și cea comportamentală. 
 Ceea ce pe mine m-a ajutat mereu când aveam foarte mult de învățat pentru școală nu a fost nici pe departe memoria (oricât m-aș fi chinuit să învăț niște definiții sau clasificări, până a două zi erau deja uitate) ci capacitatea de a inventa. Cred că din acesta motiv am ales să studiez o specialitate umană, care permite o exprimarea liberă.  
  
 De asemenea acizii grași sunt prieteni de nadejdie și în lupta cu depresia. Se pare că în depresie este tulburat echilibrul dintre anumite substanțe din creier, printre care serotonină, norepinefrina și dopamină. În această stare de dezechilibru din creier, acizii grași omega-3 intervin că antidepresivi prin tendința de restabilire a balanței celor 3 componente. 
  

 Voi urma și eu o cură de Omga 3 și sunt extrem de curioasă ce rezultate va avea în privință memoriei.   Ați urmat până acum vreun tratament cu Omga 3? Credeți că v-ar ajuta? 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 Ionny's World, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena