Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, iunie 06, 2011

Protecţia solară împotriva îmbătrânirii pielii


M-am alăturat şi eu campaniei Iwostin de promovare a protecţiei solare! Ţin minte că în urmă cu câţiva ani.. pe la 14-15, mergeam la plajă şi mă dădeam cu cremă hidratantă:)) şi mă făceam roşie ca racul, dar eu spuneam: " văii ce bronzată sunt". Ideea este că nu conştientizezi cât de mult rău îţi faci decât după câţiva ani, când încep să apară efectele negative. De aproximativ doi ani, am devenit obsedată de riduri , când am relaizat la o privire mai atentă în oglindă că erau foarte adânci pentru vârsta mea. De atunci am început să port mereu ochelari de soare pentru a nu mai sta încruntată, am început să îmi fac în fiecare zi câte un masaj facial şi să aplic mai multe măşti. De asemenea, am înţeles că deşi iubesc atât de mult vara, acesta poate lăsa urme vizibile pe faţa mea aşa că am început să folosesc o creme cu protecţie solară chiar şi atunci când ies la plimbare. Faţa mea este ok acum, ridurile sunt foarte puţin vizibile şi sper să fie aşa mult de timp de acum în colo. Am învăţat că cel mai bun produs anti rid îl reprezintă SPF-ul.

Astăzi am să vă vorbesc puţin de razele nocive UVB.

Aceasta nu este piele bronzată, este piele arsă!!

Razele UVB sunt cele răspunzătoare de cancerul de piele. Acestea provoacă înroşiri şi arderi ale pielii, insa nu doar atât. Acest tip de raze sunt responsabile pentru mai multe afecţiuni: efelidele (pistruii); Poikilodermia Civatte; keratoza actinica (leziune precanceroasa ce se poate transforma într-un epiteliom spinocelular, cu risc cancerigen ridicat); epiteliomul bazocelular (tumoră cutanată cu evoluţie lentă); epiteliomul spinocelular (tumoră malignă a epidermului), melanomul(tumoră malignă de origine melanocitara, ducând la deces în câţiva ani).
De asemenea, pielea expusă îndelung la razele ultraviolete arată mult mai imbatranită, se îngroașă sau, dimpotrivă, devine fina și fragila, culoarea ei se modifica și devine gălbuie, riduri fine si riduri mai profunde o străbat, apar pete maro și zone mai deschise la culoare. Această transformare se datorează sărăcirii anormale ( prea rapide ) a pielii în fibre de colagen și elastina care ii asigura fermitate și elasticitate. O piele care a abuzat de soare îmbătrânește prematur, o persoana de 35 de ani, prin urmare sa para de 50 de ani.

Cred ca dorim cu toate sa na pastram frumusetea naturala si sa o prelungim cat mai mult, nu-i asa?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 Ionny's World, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena