Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, iunie 08, 2011

Cum alegem crema cu protecţie solară


Dacă tot am aflat cât sunt de nocive razele solare, mă gândeam să descoperim împreună cum este mai bine să ne alegem o cremă de protecţie solară. Eu consider că trebuie luaţi în calcul mai mulţi factori. Când avem prea multe opţiuni, nu luăm mereu decizia cea mai bună.
  • În primul rând cred că o cremă cu adevărat bună va conţine atât protecţie UVA cât şi UVB. Până acum nu am dat importanţă acestui aspect. Când m-am uitat la arsenalul meu de creme cu protecţie solară am observat că majoritatea erau cu protecţie UVA. Oare de ce??
  • De asemena factorul de protecţie este foarte important. Până acum credeam că numărul indicat pe ambalaj, cu cât e mai mare, cu atât te bronzezi mai greu, însă am aflat SPF-ul defineşte de fapt intervalul de timp în care ne putem expune la soare fără a ne înroşi. Astfel, dacă fără fotoprotectie ni se înroşeşte pielea în 20 minute, cu o cremă cu SPF 10 ne vom înroşi după 20 x 10 = 200 minute;
  • Un alt aspect care mă face să aleg o cremă în defavoarea alteia îl reprezintă rezistenţa la apă. Când merg la mare este foarte neplăcut ca de fiecare dată când ies din apă să aplic loţiunea cu proetctie solară, mai ales că îmi place apa extrem de mult şi sunt într-o continuă mişcare. Nu cred că această rezistenţă ar fi totală, şi că oricât ai sta în apa eşti protejat, însă clar se va aplica mai rar decât o loţiune care nu este rezistentă la apă;
  • Un ultim criteriu ar fi consistenţa şi ambalajul. Deoarece pielea se deshidreataza atunci când stau la soare, îmi place ca loţiunea pe care o aplic să fie foarte hidratantă, să nu simt că mă strânge pielea. Cât despre ambalaj, de obicei prefer recipientele cu pulverizator deoarece sunt mult mai uşor de folosit, iar pentru faţă îmi plac creme în tubuleţ pentru că sunt iginice şi uşor de aplicat.


Voi cum vă alegeţi cremele cu protecţie solară?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 Ionny's World, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena