Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, iunie 10, 2011

Boli cauzae de expunerea excesiva la soare


Din pacate, soarele nu ne incanta doar cu un bronz superb si ne incarca cu vitamina D.. din pacate, expunerea la soare poate avea efecte foarte grave asupra pielii noastre si poate cauza boli extrem de grave. Oare nu este mai ieftin sa previi, prin folosirea unui creme, decat sa tratezi??


Astfel, e expunerea la soare la ore nepotrivite, si mai ales fara protectie poate duce la:

Cancer de piele nemelanomatos - Cancerul de piele este cea mai intalnita forma de cancer, iar producerea acestuia de catre expunerea la razele solare UV este un fapt recunoscut unanim. Acest tip de cancer de piele este de doua feluri: bazocelular sipavimentos (80% din tipurile de cancer de piele nemelanomatos).

Melanom malign - Melanomul malign este o tumora dezvoltata din melanocite, cu tendinte spre metastaza. Factorii de risc ai acestei boli sunt: numarul total de alunite cu diametrul mai mare de 2 mm, tendinta pentru arsuri solare, pozitionarea alunitei pe trunchi si membre, expunerea prelungita la soare a unui tip de piele deschis.


Efectele radiatiilor solare asupra ochilor - Expunerea la razele solare poate produce leziuni la nivelul ochiului - cheratita(inflamarea corneei), pterigion (o excrescenta peste cornee) si afectiuni ale corneei in general, diverse tipuri decataracta si degenerescenta retiniana in regiunea maculei (centrul retinei). Toate aceste afectiuni prezinta un risc crescut in situatii de expunere prelungita si repetata la radiatii solare.

(poza si unele informatii preluate de pe romedic.ro)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2011 Ionny's World, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena